Intoleranța alimentară la copii nu este alergie – diferențe bine de știut
21 octombrie 2024Cauzele dermatitei atopice: află ce factori declanșează această afecțiune a pielii
19 noiembrie 2024Chinuitorul moment experimentat de către orice părinte, după ce al său copil este diagnosticat cu vreo afecțiune a sosit. Dermatita atopică poate da mari bătăi de cap până să fie confirmat diagnosticul și, cu atât mai mult, după acest moment. Optați pentru tratamentele clasice, convenționale, folosiți creme și medicamente indicate în protocolul clasic. Însă, episoadele de dermatită devin recurente iar și iar o veți lua de la capăt.
În încercarea de a combate dermatita, trebui, mai întâi de toate, să descoperim cauzele. Iată ce ar fi bine să știți despre dermatita atopica cauze bebelusi. Am abordat cu alte ocazii aici pe blog aspecte care definesc această afecțiune; dacă despre ce este dermatita ne-am lămurit, să vedem care sunt posibilele sale cauze, mai ales în cazul copiilor:
- Factorul ereditar
Ca în cazul multor altor afecțiuni și de această dată este vorba despre genă. Dacă părinții copilului cu dermatită au și ei această afecțiune – sau doar unul din ei – șanse sunt de 80% ca, la rândul său, al lor copil să fie diagnosticat cu această afecțiune.
- Poluarea
În toate formele ei, poluarea afectează. Așadar, fie că este vorba despre praf, fum, mucegai sau mult polen, părul de animale, astfel de factori pot fi cei responsabili de declanșarea dermatitei.
- Anumite obiceiuri
Pe fond alimentar pot fi de asemenea factori declanșatori ai dermatitei, la care am putea adăuga și spălarea excesivă pe mâini, mai ales cu produse neadecvate, care usucă pielea în exces.
Ce trebuie să știm despre dermatita atopică la copii – sugari și copii de până la 2 ani
La acești pacienți manifestările sunt adesea despre apariția unor pete roșii sub formă de vezicule. Acestea pot conține și lichid, pruritul este intens, riscul de suprainfectare este destul de mare. Astfel de erupții apar cu precădere în zona scalpului, obrajilor, a frunții sau în spatele urechilor, dar și pe membre, la coate ori la genunchi.
Ce trebuie să știm despre dermatita atopică la copii – copii și adolescenți
Este o continuare a dermatitei infantile. În aceste cazuri erupția se manifestă prin papule uscate. De asemenea, pielea are tendința să se îngroașe, să se descuameze și să se fisureze. În tot acest tablou clinic se distinge faptul că mâncărimea este cronică. Pot să apară erupții și pe gât, ochi, genunchi, la glezne.
Știați că….tratamentul dermatitei este pe durată lungă?
În cazuri mai grave, când simptomele sunt intense și afectează calitatea vieții, unii nu văd altă soluție decât să recurgă din nou la medicamente. O capcană serioasă, întrucât ce pare ușor de tratat cu pastile, devine un factor de rezolvat mai târziu. Știați că, în astfel de cazuri alimentația joacă un rol important? De asemenea, pentru cazurile severe de dermatită, medicamentele tipice suprimă imunitatea.
Știm, pare greu de crezut că un copil de nici doi ani, care abia descoperă viața și lumea care îl înconjoară, are deja restricții alimentare. Nimic nu este însă imposibil. Dermatita poate fi învinsă. Vă invităm să descoperiți grupul din social media unde zeci de părinți își împărtășesc povestea, susțin moral pe ceilalți la început de drum în această luptă cu dermatita – Copiii suferinzi de dermatita atopica, alergii, intolerante alimentare, autism.